Hopp. Vilket underbart ord. Används ofta i bibeln. Hoppet räddar. Hoppet sviker inte. Hoppet är en källa till glädje. Hoppet är en livsnödvändig motvikt i en tid då många skräms av larmrapporter. Om klimatkris och klimatångest. Om att 1 miljon arter hotas av utrotning. Om att etiska och moraliska värderingar som varit grunden för vår civilisation eroderas. Om att västerlandet sekulariseras och att kristna nu är världens mest förföljda grupp. Finns det skäl att oroa sig? Självklart. Är läget hopplöst? Nej. Ge upp? Aldrig! En grånad troshjälte som levde för ca 4000 år sedan är vår förebild. ”Där allt hopp var ute höll Abraham fast vid hoppet och trodde”. (Rom 4:8)

Lovsångens centrum är Kristus. När vi sjunger sanna sånger laddas vår tro med ett obändigt hopp. Där Jesus är i centrum blomstrar hoppet. Jesus sviker inte. Jesus räddar. Jesus är glädjens källa. Mötet med Jesus vände upp och ner på aposteln Paulus liv. ”Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida” (Kol 3:1).

När våra hjärtan längtar efter himlen står vi stadigare på jorden men när det jordiska ta överhanden får himlen vänta. Kanske är Timbuktus hit ”Alla vill till himmelen men få vill ju dö” mer sann än vi förstår. Fortsättningen av refrängen är kusligt profetisk: ”Man vill kamma in vinningen, men sår inga frön. Man vill ha sin bit av kakan & man vill äta den me”. Om lovsången blir en snuttefilt är den ett salt som förlorat all kraft. När sången är en förlängning av våra liv, vår längtan, vårt hopp är den livsfarlig, både för den ljumma tron och för de krafter som vill smula sönder vårt hopp och vår tilltro till Guds löften. Lovsång 19 handlar om det kristna hoppet. Om lidandet och uthålligheten i hoppet, om glädjen i hoppet och att leva ett liv där ”tronen slår an tonen” för våra liv. Ett liv där Jesus är i centrum utav allt.

Det här vill du inte missa. Välkommen till S:ta Clara kyrka i Stockholm, den 11-13 oktober, för Lovsång 19!

Mikael & Agneta Hallenius

Mikael Hallenius är gift med Agneta och tillsammans har de tre vuxna barn. En av pastorerna i församlingen Mötesplatsen sedan 2006. Har planterat två församlingar och jobbar även som lärare på Akademi för ledarskap och teologi. Författare till flera böcker på Marcus förlag. Inget motiverar honom mer än arbetet med att sprida evangeliet och han finner inget mer avkopplande än att kolla på fotboll. Uppskattad talare på tidigare konferensen.

Agneta Hallenius är gift med Mikael och tillsammans har de tre vuxna barn. En av pastorerna i församlingen sedan 2006. Agneta har tiidgare arbetat som barnsköterska och sedan som socionom och parallellt med det planterat två församlingar. Hon lever drömmen och bästa avkopplingen är att titta på fotboll. Första gången som hon medverkar på Konferensen Lovsång.

Alfred Nygren

Alfred Nygren är gift med Helen och tillsammans har de tre barn. Han är lovsångsledare och pastor i Citykyrkan, Stockholm där han bl.a. arbetar med bibelskolan och undervisar. Alfred är även lovsångsansvarig i New Wine Sverige och låtskrivare till ett flertal svenska lovsånger som sjungs över landet. Han är en passionerad tillbedjare som trivs i skog och mark.

Fredag

23/10

16:30 – 21:00 | Incheckning
19:00 | Kvällsgudstjänst: Det dubbla medborgarskapet: det himmelska och det jordiska
Talare: David Davage (fd. Willgren). Lovsångsledning: Jeanette Alfredsson och Johan Åsgärde
20:45 | Fika (ingår i konferensavgiften)
21:00 | Nattvardsgudstjänst
Talare: Mats Nyholm. Lovsångsledning: Clas Vårdstedt

Lördag

24/10

09:00 – 10:00 | Incheckning
09:30 – 10:00 | Lovsång: Jeanette Alfredsson och Johan Åsgärde
10:00 – 11:00 | Undervisning: Lidandet/uthålligheten i hoppet
Talare:  Fredrik Lignell. Lovsångsledning: Jeanette Alfredsson och Johan Åsgärde
11:00 – 11:30 | Fika (ingår i konferensavgiften)
11:30 – 13:00 | Panelsamtal: Hur speglar vi temat det kristna hoppet med dess olika perspektiv i lovsången?
Medverkande: Fredrik Lignell, David Davage (fd. Willgren), Jeanette Alfredsson, Maria Gustin Bergström, Johan Åsgärde m.fl
13:00 – 14:00 | Lunch på stan
14:30 – 15:15 | Det kristna hoppet är världens hopp: Gospel och lovsång på Sergels torg
Talare: Mats Nyholm. Musik: The Master’s Voice, Lovsång: Johan Åsgärde och Jeanette Alfredsson
15:30 – 16:00 | Fika (ingår i konferensavgiften)
16:00 – 17:00 | Tid med Gud i S:ta Clara
Instrumental musik & enkel lovsång av Leif Johansson, Andreas Runeson och Ellen Vingren
17:00 | Middag på stan
19:00 | Kvällsgudstjänst: Glädjen i hoppet
Talare: Eric Liljero. Lovsångsledning: Jeanette Alfredsson och Johan Åsgärde, The Master’s Voice

Söndag

25/10

09:30 – 10:15 | Undervisning/Bibelstudium: I brytpunkten mellan världens rike och Guds rike-vårt hopp och liv i Jesu efterföljd
Talare: Maria Gustin Bergström
10:15 – 11:00 | Fika (ingår i konferensavgiften)
11:00 | Avslutningsgudstjänst Lovsång19: Högmässa med S:ta Clara kyrka: Tronen sätter tonen
Talare: Lasse Petersson (David Media). Lovsångsledning: Jeanette Alfredsson och Johan Åsgärde

Anmälan till Lovsång 2020 görs i samarbete med Studieförbundet Bilda.

Hela konferensen

Earlybird: 600 kr
1 augusti – 7 oktober: 700 kr

Bara lördagen

Earlybird: 500 kr
1 augusti – 7 oktober: 600 kr